logotip Rafinerije Beograd
onama proizvodi projekti lokacija novosti kontakt
 

O nama

Društvo za proizvodnju ulja RAFINERIJA NAFTE AD BEOGRAD, Pančevački put 83, na osnovu Odluke odbora direktora br.58 od 26.11.2014.godine i rešenja Ministarstva privrede Republike Srbije br.023-02-29/2015-05 od 04.02.2015.godine objavljuje

JAVNI POZIV ZA PRODAJU POKRETNIH STVARI - NEINSTALIRANE OPREME
putem prikupljanja pisanih ponuda


Novi rok za dostavljanje ponuda, ,možete preuzeti na sledećem linku
Javni poziv možete preuzeti na sledećem linku
Specifikaciju opreme možete preuzeti na sledećem linku
Obrazac ponude možete preuzeti na sledećem linku
Izjavu o odricanju od depozita, možete preuzeti na sledećem linku
Pravila o postupku sprovođenja javnog poziva, možete preuzeti na sledećem linku

 

 

RAFINERIJA NAFTE A.D. BEOGRAD

Beograd

Rafinerija nafte a.d. Beograd - je najstarije i najveće preduzeće u Srbiji za proizvodnju maziva. Kao renomirani domaći proizvodjač maziva, RNB je lider u proizvodnji motornih i industrijskih ulja, mazivih masti i specijalnih maziva, ulja za obradu metala, sredstava za antikorozionu zaštitu, rashladnih fluida, kao i sredstava za odmašćivanje i čišćenje.

Rafinerija nafte a.d. Beograd u svom sklopu poseduje i postrojenje za tretman otpadnih (rabljenih) ulja. Pored toga u svojoj ponudi ima pružanje usluge trajnog zbrinjavanja zauljenih metalnih bačvi na ekološki prihvatljiv način, usluge akreditovane laboratorije za laboratorijske analize, pogon za proizvodnju duvane plastične ambalaže, kao i uslužno skladištenje.

Upravljanje društvom:

Privremeni zastupnik kapitala:
Nikola Vulović

Skupština društva:
Nikola Vulović

Odbor direktora:

Nenad Mihajlov, Predsednik
Ljiljana Žugić, Izvršni direktor
Nikola Milivojević, Neizvršni direktor

Istorijat

Preduzeće je osnovano daleke 1934. godine i tokom skoro osamdeset godina rada i razvoja čitava poslovna strategija Rafinerije nafte a.d. Beograd je usmerena ka stalnim tehnološkim unapređenjima proizvodnog programa i usluga.

Prvobitno preduzeće BISTRANA, osnovano 1934. godine, spaja se sa preduzećem ANTIKOR 1961. godine u jedinstveno preduzeće za proizvodnju maziva, antikorozionih sredstava i hemijskih proizvoda. Nakon integracije sa NAFTAGAS-om 1970. godine, formira se preduzeće Rafinerija nafte Beograd, sa sedištem u Beogradu, ul. Pančevački put 83.

Rafinerija nafte Beograd 1981. godine ulazi u sastav energetsko-naftno-hemijskog SOUR-a JUGOPETROL u kojoj je nosilac proizvodnje, da bi Zakonom o osnivanju javnog preduzeća NIS, 1992. godine, postala deo Naftne industrije Srbije pod današnjim nazivom.

2005. godine izdvaja se iz NIS-a i samostalno posluje do 2006.godine.

2007. godine Rafinerija nafte a.d. Beograd je tenderskim putem prodata i nastavila poslovanje  u sastavu Neochimiki grupe kompanija.
Početkom 2012. godine raskinut je ugovor o privatizaciji i Rafinerija nafte a.d. Beograd nastavlja da radi kao državno preduzeće.

Tokom godina Rafinerija nafte a.d. Beograd se transformisala od hemijske industrije u savremenu rafineriju sa značajnim tehnološkim i kadrovskim potencijalom. Rafinerija nafte a.d. Beograd svakodnevno prati potrebe i zahteve svojih korisnika i istovremeno modifikuje i unapređuje postojeće proizvode i formuliše nove. Rafinerija nafte a.d. Beograd  ima u ponudi veoma bogat proizvodni program od preko 200 različitih proizvoda i preko 450 različitih pakovanja. Kvalitet prozvoda potvrđuju i brojne nagrade i priznanja koje je Rafinerija nafte a.d. Beograd dobila u poslednjih par godina u zemlji i svetu.

Sve ovo potvrđuje činjenicu da je organizacijom i načinom poslovanja RNB već dostigla propisane evropske standarde.